Z

Meer dan 15 jaar vertrouwd

Z

Eenvoudig in gebruik

Z

Voedende werking

Z

Universeel te gebruiken

OLIEFRIS

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DIRECT CONTACT OP!

Meest gestelde vragen

Kan Oliefris worden toegepast op gelakte vloeren?

Nee, het Oliefris concept is ontwikkeld voor gebruik op houten vloeren behandeld met olie of olie/wax en verouderde vloeren. Universeel inzetbaar, ook voor “kant-en-klaar” geoliede vloeren.

Hoe moet de verstuiver worden schoongemaakt?

Ter voorkoming van het verstopt raken van de spuit trigger, voer na gebruik van de Oliefris spuitflacon de volgende 4 handelingen uit:

  • Draai de vernevelaar van het Oliefris flesje.
  • Het stijgbuisje boven het Oliefris flesje houden en tussen duim en wijsvinger
    leeg knijpen.
  • De vernevelaar op de Combireiniger plaatsen en met een doekje voor de spuitmond even doorpompen, de vernevelaar uit de Combireiniger halen.
  • Met een doekje voor de spuitmond doorpompen tot het buisje leeg is.

Kan Oliefris op blank hout worden gebruikt?

Nee, het is een onderhoudsmiddel.

Kan Oliefris ook zonder verstuiver worden gebruikt?

Nadrukkelijk advies is dit niet te doen, omdat dan in bijna alle gevallen te veel Oliefris wordt opgebracht. Hierdoor wordt inboenen en droogwrijven lastiger, waardoor bijvoorbeeld voetstappen kunnen ontstaan in behandelde oppervlakken. De verstuiver is speciaal voor het superdun opbrengen van Oliefris.
Slechts 250 ml. Oliefris volstaat voor 40m2!

Kan Oliefris ook op andere houten constructies, zoals een houten trap of houten meubelen, worden gebruikt?

Oliefris is hiervoor uitermate geschikt, mits deze behandeld zijn met olie of olie/hardwax. Ter beoordeling van het resultaat wordt aanbevolen vooraf een proefstukje te doen.

Is Oliefris schadelijk voor de gezondheid?

Tijdens gebruik wordt aanbevolen goed te ventileren, niet verstuiven in de nabijheid van open vuur. Huidcontact en contact met de ogen vermijden. Buiten bereik van kinderen houden.

Hoe lang kan Oliefris worden bewaard?

Tot circa 12 maanden na aankoopdatum in gesloten verpakking, tot 3 maanden na openen van de verpakking. Droog, donker en vorstvrij bewaren.

Kunnen doeken en resten Oliefris gewoon in de vuilnisbak?

U dient Oliefris resten, vloerpads en droogwrijfdoeken na gebruik in een luchtdichte verpakking af te voeren als klein chemisch afval.

Is Oliefris ook toe te passen op een gekleurde witte olievloer?

Ja, Oliefris wit voedt en beschermt het hout.

Echter bij een andere gekleurde olievloer het volgende in acht nemen: Wanneer de vloer plaatselijk slijtplekken in de kleurlaag vertoont is dit niet met Oliefris te herstellen. Omdat Oliefris geen ander kleurpigment bevat kan vervaging van de kleur optreden. Dit geldt ook zwart, zilver en grijs.

Wat is de aanbevolen relatieve luchtvochtigheid in een gezond klimaat voor houten vloeren?

Tussen de 50 en 55%. Vraag uw dealer naar zijn assortiment hygrometers, waarmee u eenvoudig de relatieve luchtvochtigheid kunt aflezen. Verkrijgbaar in diverse wand- en staande modellen.
Een luchtbevochtiger is, gedurende de koudere (winter)maanden wanneer de relatieve luchtvochtigheid daalt, noodzakelijk. Voor een optimale werking, de luchtbevochtiger correct installeren en in gebruik nemen ruim voordat de verwarming(installatie) wordt ingeschakeld.

Hoe voorkom ik een plakkende vloer?

Oliefris dun opbrengen, goed verdelen, met vloerpad goed inmasseren en vooral aandacht besteden aan het droogwrijven van de vloer.

Werk de vloer af in delen (ongeveer 8 m2 per deel) zodat niet over nog vochtige Oliefris wordt gelopen en tevens voetstappen worden voorkomen. Laat na het droogwrijven de vloer nog 1 tot 2 uur drogen, afhankelijk van temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Vuistregel: hoe hoger de relatieve luchtvochtigheid hoe langer de droogtijd.

Kan bij gebruik van een ander schoonmaakmiddel Oliefris worden gebruikt?

Agressieve reinigingsmiddelen (de bekende “allesreinigers”) tasten de toplaag van de vloerafwerking aan, dus ook de beschermlaag. Het is daarom erg belangrijk om een neutrale reiniger te gebruiken speciaal voor houten vloeren. Combireiniger is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Na reiniging en droging van de vloer kan Oliefris worden opgebracht.

Kan bij eerder gebruik van een ander onderhoudsmiddel Oliefris worden toegepast?

Ja, Oliefris is geschikt voor alle olie of olie/hardwax systemen waarmee op dit moment in de professionele vloerenbranche wordt gewerkt.

Hoe zijn v-groeven, ook wel vellingkanten genoemd, te behandelen?

Omdat Oliefris superdun wordt verneveld bestaat weinig tot geen kans dat v-groeven “vollopen”. Eenvoudig het inboenen met de vloerpad en droogwrijven met de oliefris droogwrijfdoek volstaat. Het droogwrijven verdient steeds de aandacht, bij overmatig gebruik van Oliefris bestaat anders de kans op glansplekken en niet drogende vloeren.

Hoe is de vloer meer glans te geven?

Voor meer glans kunt u bij de meeste Oliefris dealers de Raptor boenmachine huren voorzien van een witte vloerpad met een dikte van 20 mm.

Let op!: Door het opbrengen van meerdere lagen Oliefris wordt geen extra glans verkregen.

Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met onze adviseurs

Contact

Witteveenweg 8, 4612 RA, Bergen op Zoom

Tel: +31 (0)164 – 24 21 70

advies@renotecduo.nl